40-то юбилейно издание на фестивала за българско кино „Златна роза“ Варна търси теб!

От 23-ти до 29-ти септември 2022 г. Варна отново ще е домакин на любимия фестивал за българско игрално кино „Златна роза“!

40-то юбилейно издание ще предложи силна селекция от пълнометражно и късометражно кино на български творци и копродукции с българско участие, изложба, посветена на актьорите, които ще помним, представяния на книги, кръгли маси и дискусии, концерти, партита, пийчинг на литературни идеи за филмиране, незабравими срещи с любими звезди.

14 пълнометражни и 5 късометражни филма, подкрепени от НФЦ, ще вземат участие в изданието, а в допълнителната селекция „Открити хоризонти“ ще видим най-новите и акламирани български филми, подбрани от селекционна комисия в състав: Ивайло Пенчев, Людмила Дякова и Христо Христозов.

За първа година фестивалът дава възможност за акредитации на млади хора, които са избрали да изучават тънкостите на филмопроизводството и писането за кино. Това гарантира безплатен достъп до всички селектирани прожекции в рамките на фестивала.

Затова се обръщаме към вас с покана да заявите своето желание да бъдете част от приключението „Златна роза“. Акредитациите са с ограничен брой, но ще бъдат предоставени на мотивирани и активни студенти с интерес и познание към българското кино. За целта очакваме от вас да ни изпратите кратко CV (какво учите, къде, кой курс сте, каква е вашата супер сила 😊), придружено с мотивационно писмо на адрес: [email protected].

Организацията дава достъп до всички събития на фестивала, но не поема разноски по престоя. При заявен интерес, кандидатите могат да бъдат включени и като доброволци в екипа.

Очакваме ви!