Близо 60 български филма ще бъдат показани на 41-то издание на фестивала тази година

59 български филма ще срещнат своята публика в залите на ФКЦ – Варна в продължение на 9 дни тази есен!

53 игрални, 2 документални филма и 4 сериала са подбрани от селекционната комисия на НФЦ за представяне на най-новата продукция на българската кинематография. Разнообразие от жанрове, форми, стилове и тенденции, които ще се борят за сърцата на зрителите и за наградите на двете престижни журита.

Фестивалът ще бъде открит по традиция с дефиле и концерт на Джуниър Бенд, както и с българската премиера на най-новия документален филм на Тонислав Христов „Последният гларус“.

В основния конкурс ще видим 12 пълнометражни филма, произведени след последния фестивал през 2022. Това са премиерните:  „Уроците на Блага“, „Аромат на липа“, „Чума“, „Пулсът на танца“, „Апостол: един нежен рицар в Бруталия“, „Диада“, ‚Записки по едно предателство“, „Добрият шофьор“, както и вече познатите от разпространението си в кината:  ‚Васил“, „Ф 1.618“, „Игра на доверие“, „Чалга“.

В късометражния конкурс се състезават 25 филма, разпределени в седем отделни програми.  По-голямата част от техните създатели са дебютанти в киното, като селекцията обещава голямо разнообразие на теми и авторски почерци.

Билетите са вече в продажба на касите на ФКЦ и онлайн!

Очакваме ви!