КОЛОВОЗИ НА ВРЕМЕТО

България |
2022 |
21 мин.

Сценарий: Велианна Кашева
Режисьор: Велианна Кашева
Оператор: Младен Минев

С участието на: Владимир Димитров, Ириней Константинов, Иван Бърнев, Радосвета Василева, Розалия Абгарян, Гергана Гълъбова, Васко Петров, Константин Кучев и др.

Продукция: Ноу Блинк – Николай Стоичков, Нов български университет

С подкрепата на Нов български университет, Американска фондация за България, Г8 и Неконфромистката алтернатива, Блек Брос Филм Саунд, Български държавни железници, Национална компания „Железопътна инфраструктура“; частни спонсори: магазин „Слънчоглед“, Harmonica, Йорданови Арт, Къщата на Архитекта – Арбанаси, ресторант „Слънце и Луна“, VB студио

Виктор се качва на влака по пътя към мечтите си. Знае, че трябва да слезе само на четири гари, преди да постигне целта си. Убеден, че няма какво да се обърка, Виктор постепенно разбира, че влакът има свой собствен ход, а връщане назад… няма.

Фестивали и награди:

  • Селекция за: късометражния конкурс на „Синелибри“ 2022
  • Наградите на СБФД „Васил Гендов“ 2022, МФ на късометражното кино In the Palace 2022 (извънконкурсна програма)
  • Награда за сценарий на Неконформистката алтернатива и кино Г8 (2017)
  • Награда за сценарий в студентския конкурс на Американската фондация за България (2017)

Велианна Кашева е магистър по специалност „Филмово и телевизионно изкуство“ в НБУ, с ръководител проф. Георги Дюлгеров. Режисьор е на късометражните филми „Коловози на времето“, „Щастие на стоп“ и „Невидима“. През 2022 г. печели в категория „Документален дебют“ на НФЦ със сценария на филма „Приказка за нови времена“. Режисьор е в дигиталния документален архив Есториум. „Коловози на времето“ е дипломният ѝ проект в НБУ.