Ковачът

България |
2022 |
12 мин.

Сценарий: по мотиви от Братя Грим
Режисьор: Десислава Чутуркова
Оператор: Георги Челебиев

С участието на: Павел Кинчев, Мариан Дулчев, Биляна Добрева, Виктория Василева, Димитър Иванов – Мич, Илияз Иляз, Илиян Диков, Йоанна-Микаела Димитрова, Калин Зафиров, Карина Борисова, Мариела Богданова, Мартин Раков

Продукция: Десислава Чутуркова

„Ковачът“ е невербален филм по мотиви на Братя Грим, където разказът надниква в света на невидимите за човешко око светове. В него един много способен ковач е изкушен от силите на злото да продаде душата си, в замяна на което ще получи безкрайно богатство.

Сделката гласи, че дяволът ще дойде при него след три години, с надеждата, че тогава ковачът ще се е пропил напълно и вече няма да има никакви сили да се бори с него. Но уви!

Десислава Чутуркова завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, след което специализира актьорско майсторство в актьорската школа Atlantic Acting School в Ню Йорк. Играла е в най-големите театри в страната, а от 2010 г. е асистент в НАТФИЗ.

Още като студентка участва в няколко късометражни филма, италиански сериал и има и централни роли във филмите „Гераците” (2008) и „На педя от земята” (2016). „Ковачът“ е нейният дебют като кинорежисьор.