Понякога сънувам, че умирам

България |
2022 |
18 мин.

Сценарий: Златан Деков
Режисьор: Златан Деков
Оператор: Златан Деков, Явор Павлов
Музика: Момчил Атанасов, Николай Воденичаров – Никеца, Иван Иванов

С участието на: Девина Василева

Продукция: Златан Деков

С подкрепата на Хай Ноар, Съвременни Бохеми

Филмът разглежда влиянието на социалните мрежи върху подрастващите през очите на младо момиче. Главната героиня се изолира от света, чрез своя коварен смартфон, който поглъща цялото ѝ съществуване.

Сравнявайки живота си с този на момичета, които са известни в социалните мрежи, тя се чувства все по-незначителна и нещастна. Там, някъде между истинския и дигиталния свят, е този на сънищата, в който тя понякога умира.

Тези три реалности се преплитат в един сюрреалистичен кошмар, от който тя не може да избяга. Търсенето на спасение минава през постапокалиптична България, от София до морето, а в края на пътя ѝ е кулминационният катарзис на свободата.

Златан Деков е основател на малко независимото филмово студио Хай Ноар, което се занимава със снимане на рекламни видеа, музикални видеа и документално филми. Екипът на Хай Ноар е реализирал над 50 успешни комерсиални проекта.

Най-голямата страст на Златан е киното и създаването на филми, а „Понякога сънувам, че умирам“ е неговият режисьорски дебют в късометражното игрално кино.