Какво е нужно, за да си направиш празник – маса с храна, шампанско, приятели? А ако ти е много криво? Ако храната не е по вкуса ти, шампанското топло, а приятелите са се вторачили в себе си? Достатъчно ли е едно хоро?
Антония Милчева е завършила бакалавърска и магистърска степен по кинорежисура в Нов български университет. Защитила е докторска дисертация на тема „Трансформации на автентичността в игралните филми на Рангел Вълчанов“ с научен ръководител проф. Георги Дюлгеров.
Преподавател НБУ по „Основни принципи на монтаж“ и „Режисура на монтажа“, както и асистент в Майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров.
За филма „Гинка“ получава награда Джеймисън за най-добър български късометражен филм, София Филм Фест (2015) и наградата за най-добър късометражен филм „Първи кадър“ в Сараево (2017) за филма „Zvuk Lampasa“.