ВИНА (Сериал 12 еп. х 54 мин.)

България |
2023 |
54 мин.

Сценарий: Ваня Николова, Нели Димитрова, Екатерина Николова, по идея на Симон Еди Шварц
Режисьор: Виктор Божинов
Оператор: Калоян Божилов, Георги Гвоздев
Музика: Петър Дундаков

С участието на: Владимир Зомбори, Михаил Билалов, Елена Телбис, Кристина Верославова, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев – Геро

Продукция: БНТ, изп. продуцент Брод Филм – Надежда Цветкова

В семейната драма „Вина” се преплитат две основни теми – виното и вината, която човек изпитва в своя живот. Млад мъж е принуден след смъртта на вуйчо си да загърби привидно подредения си живот в САЩ и да възроди винарната му. Желанието му е силно, опитът – нулев, а наследството отчайващо – залежали бъчви, дългове и работници, които скоро ще останат на улицата. Само своенравната еноложка на избата може да го измъкне от кашата, но баща ѝ се оказва скрит съдружник в бизнеса, чиито планове не съвпадат с тези на „натрапника“. Тайни и вини от миналото са на път да провалят всичко.

Виктор Божинов е учил в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и множество негови късометражни филми са участвали в едни от най-престижните международни фестивали. Виктор участва в създаването на редица от най-успешните български сериали: „Под прикритие“, „Стъклен дом“, „Връзки“ и др. Режисьор е на успешните пълнометражни филми „Възвишение“ (2017), „Голата Истина за група Жигули“ (2021) и „Бягство“ (2022). В момента работи по екранизацията на романа „Чамкория“ на Милен Русков.