Завръщане – 2 част

България |
2022 |
107 мин.

Сценарий: Ники Илиев
Режисьор: Ники Илиев
Оператор: Симеон Кермекчиев
Музика: Иван Тишев

С участието на: Александър Кадиев, Башар Рахал, Евелин Костова, Диляна Попова, Бойко Кръстанов, Орлин Павлов, Ники Илиев, Райна Караянева, Клоуи Рахал, Лана Павлова, Николай Мутафчиев, Искра Донова, Йоанна Темелкова, Китодар Тодоров.

Продукция: Силвър Лайт Пикчърс ООД – Башар Рахал и Ники Илиев

Във втората част героите отново се събират, този път на морето, за да помогнат на Бранимир. Целта им е да запазят незастроения плаж, който той притежава и заведението му там, за да може да остане непокътнат и да се превърне в тяхното място, където да се събират всяко лято.

За да постигнат целта си, Деян, Виктор, Алекс и Бранимир трябва да участват в завършването на първия пълнометражен филм на Ачо, в който той е главен актьор, сценарист и продуцент.

Филм, който е спрял снимки заради липса на бюджет и единственият начин да бъде реализиран, е ако приятелите му помогнат с каквото могат. Ако филмът стане успешен, те ще могат да откупят плажа и заведението обратно.

Фестивали и награди: Фестивал на българското кино в Рим 2022, София Филм Фест 2022

Ники Илиев е актьор, сценарист и режисьор. Прави режисьорския си дебют в киното с филма „Чужденецът” (2012). Режисьор също на филмите „Живи легенди“, „Нокаут или Всичко, което тя написа“ и „Завръщане“.

Снима различни епизоди на сериалите „Домашен арест“, „Скъпи наследници“. (bTV), „Полицаите от края на града“, „Братя“ (Нова тв). Печели награда за най-добър режисьор на Международния филмов фестивал в Манхатън (Ню Йорк) 2020.