Жълт олеандър

България |
2021 |
98 мин.

Сценарий: Димитър Стоянович, Лъчезар Аврамов
Режисьор: Лъчезар Аврамов
Оператор: Торстен Липсток
Музика: Асен Вапцаров

С участието на: Китодар Тодоров, Стефани Ивайло, Леонид Йовчев, Мариан Вълев.

Продукция: Премиерстудио – Николай Мутафчиев
Копродукция: Самсара

С подкрепата на: Националния филмов център

Известен в началото на прехода като „психиатъра на богатите“, професор Бранимир Китов влиза в българската политика най-неочаквано. Въпреки двата корупционни скандала, свързани с неговото име, популярността му расте главоломно и го извежда до една от водещите позиции в Партията на европейските либерал-консерватори в Брюксел. „Перфектният план“ на този съмнителен български политик за висок пост в Брюксел включва красивата му млада съпруга Йоанна, бивш италиански премиер и една тайна среща в стара планинска вила. В сметката обаче не влизат появата на бивш любовник и бездиханно тяло, които ще объркат всичко. Филмът е черна комедия с елементи на политически трилър.

Лъчезар Аврамов е режисьор, сценарист и продуцент, завършил кино и телевизионна режисура в НАТФИЗ, в класа на проф. Владислав Икономов. През последните 20 години е реализирал над 30 документални филма, множество телевизионни предавания, реклами и музикални клипове.

Главен режисьор е на телевизионните кампании на БНТ „Великите българи“ и „Голямото четене“. През 2018г. излиза пълнометражният му филмов дебют – „Снимка с Юки“. Аврамов е режисьор и на филмовата поредица „Петък точно в пет“ (2015-2021).