Жири

България |
2022 |
76 мин.

Сценарий: Николай Георгиев
Режисьор: Петя Йосифова
Оператор: Иван Тонев, АБО
Музика: Иво Димчев, Константин Кучев, Георги Арсов

С участието на: Зора Колева, Георги Арсов, Константин Кучев, Иво Димчев, Кирил Хаджиев, Марко Дженев, Валерия Димитрова, Фасика Мелаку, Мария Ганчева, Симеон Василев, Елена Петрова, Борислав Чучков, Диана Каваклийска, Никола Додов, Виктория Колева, Адриана Славова, Виолина Иванова, Мерлин Мехмед.

Продукция: АРС ООД – Иван Тонев
Копродукция: Зографик Филм ЕООД

С подкрепата на: Националния филмов център

„Жири“ е необуздана и щура история, пълна с любов и музика (и наркотици), в която се срещат много ексцентрични персонажи и където трима отдадени на любовта приятели попадат в музикален любовен триъгълник и се впускат в „маратона“ на времето.

Фестивали и награди:

  • Награда за дебютант (1-ви или 2-ри филм) (всякаква дължина) – МКФ Черен лебед 2022
  • най-добър режисьор дебютант – Награди Московско злато 2022
  • наградата на 60-ия сезон на МФ на култовото кино Калкута 2022
  • най-добър режисьор дебютант на игрален филм – Международни филмови награди Ню Йорк 2022
  • най-добър режисьор дебютант на 49-ия месечен сезон на Филмовите награди на Култов критик 2022, официална селекция на МКФ за ново европейско кино Златна липа 2022

Петя Йосифова е завършила магистърска програма по изкуства и съвременност и е доктор по история на изкуството в СУ „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Пловдивски университет „Св. Паисий Хилендарски“, специалност „Сценично синтетично изкуство“.

Актьор и специалист по мениджмънт и продуцентство в областта на изкуството и културата. Има опит в провеждането на курсове и уъркшопи “История на театъра“; „Образ и съвременност“; и практически ателиета „Хореографията като реплика на тялото“; „Жест, движение, танц – структура и композиция“ в специалността „Авторски театър“ към Центъра за образователни услуги към СУ, и е заместник-директор и хореограф на Университетския театър „Алма Алтер”. Била е и актриса и ръководител на проекти в Театър-студио “4xC” и ДСВТ, Габрово, България.